Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

А К Т У Е Л Н О С Т И             

 

 

 

 

- Распоред пријема ученика првог разреда по школским местима, у петак 01.09.2023. године:

  • Матична школа у 10 сати.
  • Пискавац у 9:00 сати.
  • Липова у 8:00 сати.

 

- БЕРЗА КЊИГАНа иницијативу Савета родитеља ОШ "Попински борци" Врњачка Бања, у петак, 16. јуна 2023. године одржаће се Берза књига, у матичној школи, у холу испред фискултурне сале, у термину од 12.00 до 13.30 часова. Ово је прилика да ученици продају или купе уџбенике. Присуство родитеља је обавезно.

-E вежбаоница - Министарство просвете и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, у сарадњи са Е-управом и професорима (сарадницима) са Математичког факултета у Београду и Факултета организационих наука у Београду, креирали су портал еВежбаоница који су ученицима у току прошле године ставили на располагање. Портал еВежбаоница омогућава ученицима да кроз решавање задатака проверавају своје знање током припрема за завршни испит на крају основног образовања и васпитања. Задаци из седам предмета (српски језик/матерњи језик, математика, физика, хемија, биологија, географија и историја), распоређени су према тежини на три нивоа – основни, средњи и напредни ниво, а састављени су на основу образовних стандарда.      Линк за приступ: evezbaonica.zvkov.gov.rs

-ПРИПРЕМНА НАСТАВА- Припремна настава за све ученике осмог разреда се одржава у Белој сали  у Матичној школи, а распоред можете погледати   ОВДЕ.

- 24.05.2023.  Цену ужине за ЈУН можете погледати ОВДЕ.

 - 27.03.2023. Упис ученика у први разред школске 2023/24. године почиње у понедељак 03.04.2023. године. Детаљније о упису моћете погледати ОВДЕ.

- 24.03.2023. Обавештење о набавци бесплатних уџбеника можете преузети ОВДЕ

-14.02.2023. Обавештавамо ученике и родитеље, да је у складу са Годишњим календаром рада основних школа,  први наставни дан понедељак 20.02.2023. године. Ученици нижих разреда у Матичној школи мењају смену. 

- Школска слава Свети Сава 27.01.2023.-Свечано и достојанствено уз велики број ученика, родитеља и запослених обележен је Савиндан у ОШ „Попински борци“.  Програм је почео химном Светом Сави, коју је извео школски хор који. Приредбу је отворила и пригодним говором честитала школску славу и поздравила све присутне директорка наше школе Снежана Влајковић. Након обреда резања славског колача, ученици наше школе извели си приредбу " Бели голуб "  .

 

- Цену ужине за ФЕБРУАР можете погледати ОВДЕ.

-  30.12.2022. год. СВИМ УЧЕНИЦИМА , РОДИТЕЉИМА И ЗАПОСЛЕНИМА ЖЕЛИМО СРЕЋНЕ НОВОГОДИШЊЕ И БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ.  ПРВИ НАСТАВНИ ДАН ЈЕ ПОНЕДЕЉАК 23.01.2023. ГОДИНЕ.

НАСТАВУ ЋЕ ПРЕ ПОДНЕ ПОХАЂАТИ УЧЕНИЦИ ДРУГОГ И ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА.

- 29.12.2022. год. У четвртак 29.12.2022. год., ученици првог разреда матичне школе, са својим учитељицама су организовали представу  за родитеље.

- 28.12..2022. год. У среду, 28.12.2022. године, у издвојеном одељењу Липова, учитељице су са својим ученицима припремиле и извеле представу за родитеље и госте који су присуствовали. Ученици су од  Деда Мраза добили поклоне које је обезбедио Нови Аутопревоз.

 - 28.12.2022. У Свечаној сали Гимназије, уручене су награде нашим ученицима који су освојили награде на ликовном конкурсу "УШТЕДА ЕНЕРГИЈЕ ЗА ЗДРАВИЈУ ПЛАНЕТУ". Ученици који су награђени су: Чеперковић Дуња, Жерађанин Емили (први разред), Марић Андреј (други разред), Марковић Хелена и Николина (четврти разред).

- 26.12.2022. год. У понедељак 26.12.2022. године, у издвојеном одељењу Станишинци подељени су пакетићи ученицима од стране директорке школе.

- 24.12.2022. год. У суботу, 24.12.2022. год., у  хотелу „Тонанти“, наши ученици су са својом наставницом Марицом Стошовић организовали хуманитарни Новогодишњи базар продајом медених кућица и медењака. Наставница је са ученицима посетила  СОС дечије село, и сав приход  је уплаћен на њихов рачун.

 05.12.2022. год. У понедељак је у Београду одржано такмичење "Саобраћајни зна(л)ци". У форми квиза, у МВП студиу, одржано је полуфинално такмичење у коме су учествовали наши ученици. 

 

 - Цену ужине за ЈАНУАР можете погледати ОВДЕ

 

1.12.2022.

 

Изјашњавање ученика о избору предмета за трећи тест на завршном испиту

 

Родитељима ученика који у школској 2022/23. години завршавају осми разред, од 1. до 30. децембра 2022. године биће омогућена пријава ученика за завршни испит преко портала Моја средња школа (МСШ).

 

Пријава за завршни испит подразумева изјашњавање о томе који од пет понуђених предмета (биологија, географија, историја, физика или хемија) ће ученици полагати у оквиру трећег теста.

 

Поред тога, за сваки тест се дефинише језик на коме се полаже, врста теста (стандардни или ИОП 2), као и евентуална прилагођавања (увећан фонт и брајево писмо).

 

Ученици могу да се изјасне на два начина: писаним путем у школи или електронским путем, на порталу Моја средња школа.

 

С обзиром на промену концепта полагања трећег теста на завршном испиту, промењен је и концепт бодовања. Ученик може да оствари највише 14 бодова на тесту из српског језика, односно матерњег језика, 14 бодова на тесту из математике и 12 бодова на трећем тесту.

 

Завршни тест на крају основне школе се полаже решавањем три теста из: српског/матерњег језика, математике и теста по избору ученика из наставних предмета: биологија, географија, историја, физика или хемија.

 

 

 - ПРИЈЕМ УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА ОБАВИЋЕ СЕ У ЧЕТВРТАК 01.09.2022. ГОДИНЕ, ПО СЛЕДЕЋЕМ РАСПОРЕДУ:

 - У 8:00 ПРИЈЕМ УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА У ИЗДВОЈЕНОМ ОДЕЉЕЊУ У ЛИПОВИ

- У 9:00 ПРИЈЕМ УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА У ИЗДВОЈЕНОМ ОДЕЉЕЊУ УПИСКАВЦУ

- У 10:00 ПРИЈЕМ УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА У МАТИЧНОЈ ШКОЛИ

ПРИЗИВКА УЧЕНИКА ПЕТОГ РАЗРЕДА БИЋЕ У ЧЕТВРТАК 01.09.2022. У 8:00 САТИ, У ИЗДВОЈЕНОМ МЕСТУ ПИСКАВАЦ, КАО И У МАТИЧНОЈ ШКОЛИ.

У ЧЕТВРТАК ПРВУ СМЕНУ ПОХАЂАЈУ УЧЕНИЦИ ПРВОГ И ТРЋЕГ РАЗРЕДА, А ДРУГУ СМЕНУ (ОД 13:20 САТИ) УЧЕНИЦИ ДРУГОГ И ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА У МАТИЧНОЈ ШКОЛИ. СВИ ВИШИ РАЗРЕДИ У МАТИЧНОЈ ШКОЛИ НАСТАВУ ПОХАЂАЈУ У ПРВОЈ СМЕНИ. 

 

- ПОШТОВАНИ, РОДИТЕЉИ И УЧЕНИЦИ, ЖЕЛИМО ВАМ СРЕЋАН ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ 2022/23. ГОДИНЕ. 

- Цену ужине за ЈАНУАР можете погледати ОВДЕ

- Цену ужине за МАЈ можете погледати ОВДЕ.

- Цену ужине за МАРТ можете погледати ОВДЕ.

- Цену ужине за ФЕБРУАР можете погледати ОВДЕ

- Цену ужине за ДЕЦЕМБАР можете погледати ОВДЕ 

- Цену ужине за НОВЕМБАР можете погледати ОВДЕ.

- Драги ученици, поштоване колегинице и колеге, поштовани родитељи и пријатељи школе, наша школа 13.10.2021. године прославља 152. године постојања. То је дан када се окупљамо и подсећамо лепих догађаја и освојених награда у претходној школској години. Новонастале околности спречиле су да овај дан обележимо заједно у духу наше традиције. Поштујући мере и препоруке Владе Републике Србије, Дан школе пролази без приредбе, награда и похвала. Ипак, дечја граја и осмеси који се чују кроз ходнике школа дају наду да ћемо се убрзо вратити нормалном животу и достојно обележити сећање на оне који су нам донели слободу. Испред нас је изазов да и у тешким временима поносно наставимо да радимо, стварамо и нижемо нове успехе.

 Хвала на подршци и разумевању.

 Свим ученицима и запосленима честитамо Дан школе.

- Обавештење за потврде можете погледати ОВДЕ.

- Ужина за ученике ОШ "Попински борци" креће од 01.10.2021. год, Цену ужине можете преузети ОВДЕ.

 -  Обавештење о  осигурању  ученика -преузми.

ОБАВЕШТЕЊЕ - ПРИЈЕМ УЧЕНИКА ПРВОГ И ПЕТОГ РАЗРЕДА ОБАВИЋЕ  СЕ 31.08.2021. ГОД., У МАТИЧНОЈ ШКОЛИ И ИЗДВОЈЕНОМ ОДЕЉЕЊУ ПИСКАВАЦ, ПО СЛЕДЕЋЕМ РАСПОРЕДУ: ПЕТИ РАЗРЕД У 16 ЧАСОВА, ПРВИ РАЗРЕД У 17 ЧАСОВА. - ОБАВЕШТЕЊЕ -_____________________________________________________________________________________________________

-  Цену ужине за ЈУН можете погледати ОВДЕ

- Цену ужине за МАЈ можете погледати ОВДЕ.

- Цену ужине за АПРИЛ можете погледати ОВДЕ.

- ОБАВЕШТЕЊЕ - Поштовани ученици и родитељи, од понедељка 15.03.2021. године, настава за ученике од 5. до 8. разреда, одвијаће се на даљину путем Google учионице. За ученике од 1. до 4. разреда настава се организује свакодневно у школи, кроз непосредан образовно-васпитни рад, као и до сада.

- Цену ужине за МАРТ можете погледати ОВДЕ

Према календару образовно-васпитног рада за школску 2020/2021. године, понедељак и уторак, 15. и 16. фебруара су несретни дани, због обележавања државног празника- Дана државности Републике Србије.

- Обавештење о бесплатним корисницима можете погледати ОВДЕ, пријавом за бесплатне уџбенике преузмите ОВДЕ.

- Свети Сава - химна.

- Филм о мерама превенције против ЦОВИД 19 - погледајте ОВДЕ.

- Цену збирки за завршни испит можете погледати ОВДЕ

- Цену ужине за ДЕЦЕМБАР можете погледати ОВДЕ

- 10.11.2020. - обавештавање за родитеље - први класификациони период

 

- 10.11.2020. - КОНКУРС - Општинска управа општине Врњачка Бања расписала је конкурс за доношење једнократних новчаних помоћи у школовању одраслих деце по основу успеха у школској 2019/20. години. Погледајте овде.

 

Обавештење о  осигурању  ученика -  преузми

 

- Цену уживања за СЕПТЕМБАР можете погледати  ОВДЕ 

 

- ПРИЈЕМ УЧЕНИКА ПРВОГ И ПЕТОГ РАЗРЕДА  ОБАВЕШТЕЊЕ-

____________________________________________________________________________________________________

- 10.06.2020. - Пројекат "БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ" -  обавештавањеобразовне пријаве

 

28.05.2020. год.- РАСПОРЕД ПРИПРЕМНЕ ​​НАСТАВЕ ​​ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА КОЊА ЈЕ СЕ РЕАЛИЗОВАТИ У ПРОСТОРИЈАМА МАТИЧНЕ ШКОЛЕ, ПОЧИЈАЊЕ У СРЕДУ 03.06.2020. ГОД. РАСПОРЕД МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ  ОВДЕ.

 

 - 25.05.2020. - ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

 

 - 31.03.2020. - информације о пријављивању ученика за полагање пријемног испита за упис у школе за ученике са посебним способностима

 

30.03.2020. - Од 01.04.2020.год. родитељи будућих првака ће моћи електронским путем да изврше заказивање термина и упис детета у школу  - детаљније на страници "Будући прваци".

 

- 26.03.2020. - Измена календара рада (пролећни распуст) - по одлуци Министарства просвете, у периоду од 13. - 16.априла одвијаће се настава на даљину, од 17. - 20.априла реализоваће се пригодни едукативни садржаји у вези са празником и садржаји у функцији квалитетног коришћења слободног времена.

 

- 16.03.2020. Због проглашења ванредног стања услед пандемије корона вируса, прекида се настава у школи. Ученици ће наставу моћи да прате путем ТВ програма РТС 3, портала РТС Планета (https://rtsplaneta.rs), портала Моја школа, као и у електронској интеракцији са учитељима и наставницима.

 

- КОРОНА ВИРУС - ПРЕПОРУКЕ И МЕРЕ ЗАШТИТЕ. 

 

- Цену ужине за март можете погледати  ОВДЕ.

 

Први наставни дан у другом полугодишту је 24.02.2020.год. У поподневној смени су други и четврти разред, а остали разреди су у преподневној смени.

18.02.2020. - Општинско такмичење из физике биће одржано у нашој школи у недељу 23.02.2020.год. са почетком у 10 часова. Потребно је да наставници у школи буду у 9 часова, а ученици у 9.30 часова. Ученици морају понети попуњене и од стране родитеља потписане изјаве о прихватању јавног објављивања података са такмичења.

ВАЖНООдлуком Министра просвете, зимски распуст је продужен до 21.02.2020.године. Први наставни дан у другом полугодишту је 24.02.2020.год.

-  Цену ужине за фебруар можете погледати овде

- 16.01.2020. године у Белој Сали матичне школе ученицима осмог разреда одржана је презентација војне школе и војне гимназије.

- Цену ужине за јануар можете погледати ОВДЕ.

- Цену ужине за децембар можете погледати овде

КОНКУРС - Општинска управа општине Врњачка Бања расписала је конкурс за доделу једнократне новчане помоћи у школовању даровите деце по основу успеха у школској 2018/19. години. Погледајте ОВДЕ.

- 07.11.2019. - Представници Министарства  трговине, туризма и телекомуникација су јуче одржали презентацију "Безбедност деце на интернету" ученицима IV и V разреда, као и представницима Савета родитеља.

- 06.11.2019. - Бесплатни уџбеници ће бити подељени ученицима током следеће недеље (12.-15.11.2019.год) од стране одељењских старешина и учитеља.

- 25.10.2019. - Цена ужине за новембар 2019.

- 04.10.2019. - Обавештење о осигурању ученика - преузми

- 25.09.2019. - Цену ужине за октобар можете погледати ОВДЕ.

- У ТОКУ ЈЕ ДРУГИ КРУГ ЈАВНЕ НАБАВКЕ БЕСПЛАТНИХ УЏБЕНИКА, ОЧЕКУЈЕМО ДА ЋЕ НАМ БИТИ ДОСТАВЉЕНИ У ШТО КРАЋЕМ РОКУ. МОЛИМО УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ ЗА СТРПЉЕЊЕ. 

- Претплата за математички лист за школску 2019/20 годину-ОВДЕ.

- Поштовани родитељи и драги ђаци, школска година почиње 2. септембра 2019. године. Пријем првака је у 9 часова у свим школским местима. Часови ће бити скраћени на 30 минута.

______________________________________________________________________________________________________